Kauneutta

"Mitä enemmän kipua on ympärilläsi, sitä tarkemmin huolehdi että elämässäsi on kauneutta", totesi kouluttajaerään kerran kun puhuimme sijaistraumatisoitumisesta. Tuo ohje on ollut hyvä. Kauneutta löytyy, mutta sitä joskus pitää myös tietoisesti tuoda omaan elämään.

Haahuilin aamupäivän kaduilla, sen jälkeen kun olin ajanut taksilla kaupungin toiselle puolelle. Taksikuskien kanssa pitikin pitää yllättävä vääntö hinnasta. He olivat ikään kuin yhteisestä sopimuksesta ottaneet mittarit pois käytöstä ja hinta sovittiin tinkimällä. Väännön jälkeen yhden taksin hinta kelpasi, ja matkan aikana ihmettelin käytäntöä. Kuski totesi, että kilpailu Uberin ja muiden kanssa on niin kova, että heidän on pakko reakoida. Tässä kohtaa kielitaidon heikkoudesta oli hyötyä - joskus on varmaan ihan hyvä, että tyytyy vaan pysymään kärryllä ja myötäilemään - eikä aloita vääntöä. Tosiasia näyttää olevan se, että nämä uudet taksifirman peittoavat vanhemmat palvelullaan. Miksi menisi taksin kyytiin, joka harrastaa häirintää, polttaa tupakkaa ja ajaa miten sattuu, jos tarjolla on parempi palvelu. Kaikki tietämäni paikalliset naiset käyttävät Uberia.
Kuski muuten totesi, että tänään tulee sade ja ehkä lunta. Siihen mutisin, että säätiedotus ei lupaa mitään sellaista. Hän kuulema haistoi lumen. (lue juttu loppuun)





Nämä maisemat ovat jotenkin niin hassut ja ihanat. Samanlaisia taloja joka mäki täynnä. Amman on rakennettu seitsämälle kukkulalle, ja kävellessä korkeuserot kyllä tuntuivat.

Kävin kylässä Yakobin ja Lisan luona. Yakob toimii pastorina kirkossa, jossa kävimme kun asuimme täällä. Aloitimme siellä nuorille toimintaa ja teimme paljon pakolaisten parissa työtä, kotikäyntejä ja sosiaalista apua. (tämä oli siis vapaa aikaamme, ei työhön kuuluvaa). On ollut ilo tuntea Yakob ja nyt tutustua hänen vaimoonsa. Yakobin erikoisuus on se, että hän osaa nostaa ihmisestä parhaat puolet esille. Usein käy niin näillä alueilla, että pastori rakentaa omaa valtakuntaansa ja haalii itselleen työtä, tehtävää ja mainetta, mutta tämä ihminen on ollut virkistävä poikkeus. Lisäksi häneltä olen itselleni saanut varmaan yhden parhaimmista kannustutuksista ja rohkaisuista. Hän nostaa myös seurakuntansa naisia "loistamaan" - mikä sekin on jotenkin hyvin harvinaista ottaen huomioon hänen taustansa ja myös ympäröivän kulttuurin.

Jotkut vaan saa sinut nauramaan enemmän kuin jotkut.

Niin ja se lumi. Iltapäivällä tuuli niin kovaa, että jouduin pitämään lyhtypylväistä kiinni, että en olisi lähteny lentoon. Puhelimeen tuli 911- numerosta arabiankielinen viesti, jossa kansalaisia kehoitetaan pysymään sisällä jos sää muuttuu huonoksi. Jordania on ottanut tämän viestittelyn käyttöön sen jälkeen, kun Kuolleella merellä tapahtui tuhoisa tulva, johon hukkui koululaisia.

Että näin:

https://www.facebook.com/thejordantimes/videos/360670258088704/


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lemeran pieni kylä

Sieluun tuulee

Kohtaamisia 2