Table Bank

Saavuimme suureen pihaan, jossa meitä vastaanotti tummapukuiset miehet tarkistaen tulijoiden nimen ja henkilöllisyyden kutsuvieraslistasta. Lumoava puutarha oli täynnä toinen toistaan kauniimpia istutuksia, kukkia ja puita - ja toinen toistaan tyylikäämpiä naisia, jotka istuivat kuuntelemassa puheenvuoroja. Pääsin Paulan mukana kuokkavieraaksi, hyvin alipukeutuneena ja ilman korkokantakenkiä - mitkä näyttivät olevan melkoinen pukukoodi...

Olimme juhlassa, jonka järjesti Joyful Women, joka on naisten järjestö, ja  työskentelee naisten omavaraisuuden ja voimaantumisen puolesta. Järjestössä on 200 000 jäsentä ja yli 12 000 pienryhmää ympäri Keniaa. Tärkein toimintamuoto on Table Bank- jonka avulla hyvinkin köyhissä oloissa elävät naiset ovat saaneet kerättyä varoja, aloittaneet bisnestä ja saaneet talouttansa ja perheensä hyvinvointia kuntoon. Table Bank- idea perustuu siihen, että ryhmä naisia, jotka tuntevat toisensa ja luottavat toisiinsa kokoontuu säännöllisesti, ja tuo "pöydälle rahaa". Tämä raha on yhteisessä kassassa, ja siitä voi lainata. Lainan maksu on sovittua ja siihen kuuluu pieni korko. Tämä kerryttää yhteistä rahastoa. Naisten tarinat olivat käsittämättömiä! Tuo ilta vahvisti tunnetta ja tietoisuutta siitä, että kun naiset kokoontuvat, tapahtuu ihmeitä! Juhlassa puhunut perustajajäsen ja varapresidentin vaimo totesikin, että se ilo, mikä yhdessä tekemisestä tulee, on jotain ainutlaatuista. Raha ei ole se tärkein asia, vaan se, että jokainen kasvaa siihen mittaansa mihin on tarkoitettu - ja tämä tapahtuu parhaiten toisten kanssa olemalla, ihmiseksi kasvamisen matkalla.

Ilta oli sekä hämmentävä, mutta myös hyvin innostava. Hyvää ruokaa, kauniita pukuja, upeita hattuja, linnunlaulua ja rupattelua. Erityisesti sydämen päälle jäi pyörimään varapresidentin puolison siteeraama ajatus; elämällä on tarkoitus silloin, jos voin sanoa kulkeneeni viiden, kymmenen, viidentoista naisen kanssa yhteistä matkaa - niin, että voin todeta, etten kiivennyt ylös yksin.







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lemeran pieni kylä

Sieluun tuulee

Kohtaamisia 2