Tanga!

Matkan ehkä pelottavin osuus oli tänään. Aamupäivällä kävimme vielä virallisella vierailulla Opetusministeriössä, jossa harmiksemme ministeri itse oli joutunut presidentin tapaamiselle yllättäen. Keskustelu oli hyvää, mutta olisi ollut syvempää, jos paikalla olleet ihmiset olisivat voineet valmistautua paremmin - nyt tuli tunne, että heidät oli kiidätetty paikalle häthätää. No, aina ei voi voittaa, ja toisaalta pitää uskoa, että tämä meni nyt tässä tilanteessa niin hyvin kuin pystyi. 
Lounaan jälkeen kiiruhdimme lentokentälle. Meitä on saatellut koko matkaan ajan poliisisaattue, ja pysäyttänyt kaikki muut autot risteyksistä - joten matka on sujunut todella jouhevasti. 

Pikkuinen kone odotteli kiitoradalla, ja siihen sitten kipusimme. Minä, jolle keittiöjakkaralle nouseminenkin on jo tuskaa, purin huulta ja toivoin parasta. Kone nousi taivaalle, ja saimme matkustaa pomppuisen matkan Zanzibarilta Tangaan. Lumoavan kaunis turkoosi meri kimalsi alla ja maisemat olivat lumoavat. Kone lensi niin matalalla, että sieltä pystyi hyvin näkemään alla olevaa maisemaa. 






Tangan kentälle laskeduttua meitä odotti delegaatio kaupungin virkamiehiä, Ulkoministeriön edustaja ja turvallisuusviranomaisia. Hieman huvittuneina olimme tästä kaikesta saamastamme huomiosta, mutta toisaalta on äärettömän kaunista, miten täällä arvostetaan meidän kansanedustajien vierailua, ja heitä kyllä kohdellaan kuin kukkaa kämmenellä. Siinä sivussa me muukin seurue saamme tätä maistella.


Majoituimme katolisen kirkon ylläpitämään majataloon, ja lepäsimme illan. Olemme tällä matkalla syöneet illallisen yhdessä, ja käyneet läpi päivän kokemuksia. Nämä ovat olleet hyviä hetkiä pohtia mitä on kuultu, nähty ja koettu. Matkalla mukana on myös Pastori Jacson Muna, joka on korkeassa asemassa kumppanikirkon johdossa, mutta on nähnyt pitkän historian Fidan ja FPCT (Tansanian helluntailiike) yhteistyössä. Lisäksi vaihtelevalla kokoonpanolla olemme saaneet pitää mukana koordinaattoreita ja paikallisia asiantuntijoita projektista, mikä tuo tälle matkalle syvyyttä - mutta innostaa myös heitä itseään näkemään työnsä arvoa vielä eri suunnasta, kun kuulevat vieraiden palautetta ja kommentteja. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lemeran pieni kylä

Sieluun tuulee

Kohtaamisia 2