Uusi Vuosi Vanhat Kujeet

Blogi herää taas pikkuhiljaa talviuniltaan. Thaimaan matkan jälkeen loppuvuosi oli enemmän ja vähemmän matalalentoa,  ja kirjoittaminen jäi. Mutta nyt taasen uusilla tarinoilla tähän vuoteen.

Kirjoitan tätä vuoden ensimmäistä postausta Nairobista. Työvuosi alkoi tällä viikolla pitkän joululoman jälkeen, ja samalla viikolla, perjantaina lähdin työmatkalle Itäiseen Afrikkaan. Tiedossa kolme viikkoa tiivistä touhua, ja hyvin mielenkiintoisia vaiheita.
Olen tehnyt itselleni sellaisen uuden vuoden lupauksen, että mikäli se minusta riippuu, teen aikatauluistani tänä vuonna järkevämpiä, kuin mitä ne ovat olleet. Aloitin tämän matkan perjantaina aivan siitä syystä, että pystyn nukkumaan yhdet kunnon yöunet pitkien yön yli lentojen jälkeen ennen kuin aloitan useamman päivän koulutuksen. Tämä sunnuntai jäikin sekä työntekoon (hieman) ja leppoisaan oleiluun - kuulumisten vaihtoon ystävien kanssa, pieneen kävelyhetkeen ja aamulla Jumalanpalvelukseen. Majoitun tämän viikon ajan työkaverini luona, mikä on mukavaa! Lämmin kiitos jo etukäteen Paula ja Sami!

Ja täällä on Aurinko. Onhan se ihmisen olo erilainen, kun on lämpöä ja valoa.




Kuva on pöhkö, mutta ainoa minkä sain napattua Jumalanpalveluksesta, joka pidettiin suuressa teltassa. Minua liikuttaa eri seurakunnissa se yhteenkuuluvuudentunne, mikä tulee tutuista virsistä, hymneistä ja ylistyslauluista. Jumalanpalveluksen teksti sopi mainiosti tulevan viikon teemaan vaikuttamisesta ja jokaisen mahdollisuudesta olla muutoksentekijä.



Matti ja Kaarina Villikka asuvat tässä lähettyvillä. Kävin Isossa Kirjassa lähetystyökurssin joskus 90 - luvun alussa, ja he olivat kurssin vetäjinä. Matti johti kurssia ja opetti meitä keltanokkia. Tapaaminen nyt vuosien jälkeen oli ihana - toki olemme tässä pitäneet yhteyttä välilläkin, ja nähneetkin, mutta ensimmäistä kertaa täällä suunnalla tapasin heitä. Olen kiitollinen siitä, että minulla on ollut Villikat, ja moni muu jakamassa yhteistä matkaa.

Maanantaina sitten tositoimiin. Vaikuttamistyön koulutusta seuraavat kolme päivää Kenian Fidan työtiimille, kumppaneille ja yhteistyötahoille. Nämä ovat aina innostavia hetkiä - oppia yhdessä ja tajuta olevansa osa jotain isompaa kokonaisuutta. Ja lisäksi nämä hetket vahvistavat sitä tunnetta, että aikuiskasvatus on todellakin se, mihin haluaa jatkossakin paneutua enemmän.

 Koulutuspäivät olivat sekä palavereja, suunnittelua, kouluttamista ja vaikuttamistyön prosessin rakentamista; alueiden haasteista kohti yhteistyötä ja heikompien puolustamista. Harjoittelimme myös kuinka lobata, tehdä kampanjaa ja pysähtyä kuuntelemaan yhteistyötahoja. Vaikuttamisen teemat ja syyt liikkuivat katulapsien tilanteesta teiniraskauksiin. Pohdimme kehen oikeastaan pitää vaikuttaa, jotta ongelman juuret katkeaa, ja muutos pääsee alkuun. Ja miten ne joilla ei ole vielä ääntä pitää omia puoliaan ja etsiä parempaa tulevaisuutta, saavat ääntänsä ensinnäkin löydettyä ja sitten myös kuuluville.







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lemeran pieni kylä

Sieluun tuulee

Kohtaamisia 2